Dzień Bigosu
20.01.2024
20 stycznia to wyjątkowa data w kalendarzu każdego miłośnika polskiej kuchni – to Dzień Bigosu! W restauracjach Olimp postanowiliśmy uczcić ten dzień w sposób, który sprawi, że Twoje podniebienie będzie tańczyć z radości. Jeśli jesteś fanem tego klasycznego dania, to święto jest dla Ciebie!
Znany jako „król polskich potraw”, to prawdziwa legenda, która na przestrzeni wieków zdobyła serca i podniebienia Polaków.
Bigos to harmonijne połączenie kapusty, mięsa i przypraw, które wspólnie tworzą jedyne w swoim rodzaju danie. Przygotowując je, kluczowa jest długość gotowania – to ona sprawia, że smaki się przenikają, a potrawa nabiera głębokiego aromatu.
W naszym menu potrawa ta jest przygotowywana zgodnie z tradycją, ale z nutą nowoczesności, by sprostać oczekiwaniom naszych Gości. W ten wyjątkowy Dzień proponujemy nie tylko klasyczną wersję tej potrawy, ale również różnorodne warianty, które odzwierciedlają bogactwo smaków polskiej kuchni.