ZUPA Z SOCZEWICĄ I DYNIĄ

Składniki:

Ilość na 6 porcji:

 

1 cebula,

2 łyżki curry,

1/2 kg słodkich ziemniaków,

1/2 kg miąższu dyni,

1/2 kg różyczek kalafiora,

1 szklanka czerwonej soczewicy,

800 g pomidorów,

sól, pieprz,

jogurt grecki do podania

Czas:

40 minut

Pomarańczowo-złota, energetyczna i aromatyczna. O tej zupie można mówić długo i samymi smakowitymi słowami opisywać jej zalety. Po co jednak tracić czas, skoro można ją przygotować, zaprosić rodzinę do stołu i wówczas zachwycać się doskonałym smakiem!

PRZYGOTOWANIE:

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę, szklimy do momentu, aż nabierze złotego koloru. Posypujemy curry, mieszamy. Wrzucamy obrane, pokrojone na grube kawałki słodkie ziemniaki, dynię, kalafiora, odcedzoną soczewicę, pomidory, oprószamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez około 1 godzinę. Serwujemy z chlebem i porcją jogurtu.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025