ZUPA Z MIESZANYCH GRZYBÓW

Składniki:

Ilość na 4 porcje:

50 dag mieszanych grzybów (pieczarki, podgrzybki i kurki),

oliwa,

1 cebula,

1 marchew,

300 ml tłustego mleka,

800 ml bulionu,

pieprz, zioła prowansalskie, bazylia,

grzanki z chleba,

2 ząbki czosnku,

sól,

3 łyżki masła,

10 dag startego żółtego sera.

Czas:

60 minut

Pyszna zupa grzybowa pasuje zawsze i smakuje doskonale w każdej sytuacji. To ponadczasowe danie, które sprawi, że obiad, na którym ją zaserwujecie będzie wyjątkowy, jak świąteczna kolacja.

PRZYGOTOWANIE:

Grzyby czyścimy i kroimy. Na oliwie szklimy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę oraz grzyby i mleko. Gotujemy kilka minut. Dolewamy bulion, doprawiamy do smaku, gotujemy. Kromki chleba podpiekamy na patelni. Czosnek rozcieramy z odrobiną soli i miękkim masłem, smarujemy grubo kromki.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024