ZUPA KREM Z ZIEMNIAKÓW

Składniki:

1 duża cebula,

1 łyżka masła czosnkowego,

500 g ziemniaków,

500 ml bulionu drobiowego,

1/2 łyżeczki soli,

1 łyżeczka pieprzu czarnego,

2 łyżki śmietany,

sos sojowy Kikkoman

Czas:

50 minut

Ziemniaczany krem, to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy lubią rozgrzewające i sycące połączenia. W jesienno-zimowym okresie taka zupa-krem to doskonały pomysł na obiad lub na ciepłą kolację. 

PRZYGOTOWANIE:

Drobno posiekaną cebulę podsmażamy na patelni, z dodatkiem masła. Obrane i ugotowane ziemniaki zalewamy gorącym bulionem, dodajemy podsmażoną cebulkę, sól oraz pieprz. Blendujemy do czasu, aż konsystencja będzie jednolita. Dodajemy śmietanę i sos sojowy Kikkoman – mieszamy. Ziemniaki możemy smażyć razem z cebulą, od początku przygotowywania naszej zupy.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024