Zupa brokułowa z serem

Składniki:

2 łyżki masła,

2 ząbki czosnku,

wędzony filet z piersi kurczaka,

350 g brokułów,

grzanki czosnkowe,

10 dag sera pleśniowego,

przyprawa w płynie do zup,

2 łyżki pestek słonecznika,

pieprz

Czas:

35 minut

Rozgrzewająca zupa brokułowa to pozycja dobrze znana i podawana szczególnie w chłodniejsze dni. Jej zaletą jest nie tylko pożywność, ale także lekkostrawność i bogactwo składników naturalnych. Doskonale smakuje zarówno z mięsem, jaki i w wersji wegetariańskiej. Udekorowana ziarnami słonecznika pięknie prezentuje się na stole.

                         

PRZYGOTOWANIE:

Masło rozgrzewamy, wyciskamy przez praskę czosnek, przesmażamy. Kurczaka obsmażamy na osobnej patelni. Brokuły gotujemy w 0,5 l wody i następnie całość blendujemy. Gotujemy 3-5 minut od zawrzenia. Przyprawiamy przyprawą w płynie i pieprzem.

Podajemy z pokruszonym serem, pestkami słonecznika (można je wcześniej uprażyć na suchej patelni) i grzankami.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024