Crème brûlée z kaszy jaglanej

Składniki:

300 ml ugotowanej kaszy jaglanej (ok. 1,5 filiżanki)

łyżeczka oleju kokosowego

4 łyżki mleka roślinnego

1 laska wanilii

2 łyżki brązowego cukru

Czas:

30 minut

Zdrowe desery. To możliwe!

Czy zdrowe desery w ogóle istnieją? Tak! Dzięki naszym przepisom będziecie mogli pozwolić sobie na przyjemność bez wyrzutów sumienia. Nie musicie poświęcać wiele czasu na ich przygotowanie. Spróbujcie!

PRZYGOTOWANIE:

Ugotowaną kaszę jaglaną wraz ze wszystkimi składnikami blendujemy na gładką masę. Małe porcje umieszczamy w naczynkach żaroodpornych (z podanych proporcji powinny wyjść 4 desery). Wierzch posypujemy odrobiną brązowego cukru. Wkładamy deser do maksymalnie rozgrzanego piekarnika z włączoną funkcją górnego palnika na ok. 10 min. Gdy deser będzie gotowy, na górze powinna utworzyć się charakterystyczna złota skorupka.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025