Wiosenne sałatki pełne smaku!
Dziś zachęcamy Was do jedzenia sałatek. Sprawdźcie nasze przepisy i spróbujcie ich w domu! Wspólnie z marką Fit&Easy przygotowaliśmy dla Was kompozycję, którą pokochacie!
Dla osób aktywnych na śniadanie polecamy prostą wiosenną kompozycję – świeża sałata z jajkiem, szczypiorkiem i rzodkiewkami. Świetnie zastępuje klasyczną jajecznicę czy jajko sadzone, które wielu z nas bardzo często wpisuje w swoje śniadaniowe menu. Podpowiedź dla zabieganych: jajka można ugotować dzień wcześniej, aby rano nie tracić cennego czasu.
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotuj na twardo z odrobiną soli, by łatwo odchodziły od skorupki. Obierz jajka, poczekaj aż przestygną, przekrój na połówki lub ćwiartki. Rzodkiewki i pomidorki umyj, a następnie przekrój na pół. Sałatę wysyp do salaterki, dodaj warzywa oraz umyty i posiekany szczypiorek. Całość polej sosem przygotowanym na bazie oliwy z oliwek zmieszanej z sokiem z cytryny i dodatkiem przypraw. Na koniec dodaj oliwki.
[/mp_text]