Doskonała i sycąca propozycja wytrawnej tarty. Znajdzie swoich zwolenników nie tylko wśród miłośników popularnego sosu carbonara. Spróbujcie, a kruche ciasto z kremowym farszem, aromatycznym boczkiem i świeżą pietruszką zagości w Waszych kuchniach na stałe.
PRZYGOTOWANIE:
Przygotowujemy kruche ciasto. Kroimy w kostkę filet z kurczaka, podsmażamy na oliwie, dodajemy boczek i posiekaną drobno cebulę – wszystko razem zesmażamy. Studzimy i dodajemy mozzarellę. Jajka mieszamy ze śmietaną i doprawiamy do smaku. Na podpieczony spód wykładamy podsmażone składniki, zalewamy mieszanką śmietany z jajami, posypujemy startym parmezanem i pieczemy przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Przed podaniem, posypujemy naszą tartę drobno posiekaną natką pietruszki.