Wykwintne danie, idealne na wyjątkowe okazje. Połączenie kurek i polędwiczki to znany i zgrany duet. Z użyciem niewielkiej ilości pasty truflowej podkreślamy wyrafinowany smak. Danie jest niezwykle aromatyczne!
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy al dente. Polędwiczkę kroimy, delikatnie rozbijamy, skrapiamy olejem, doprawiamy i grillujemy. Podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę i boczek, dodajemy odsączone kurki i chwilę zasmażamy. Całość podlewamy winem i redukujemy o połowę.
Zupę kurkową łączymy z wodą i zagotowujemy. Delikatnie zabielamy śmietaną. Mieszamy zupę z przesmażonymi składnikami i gotujemy na wolnym ogniu. Doprowadzamy do konsystencji sosu. Makaron podajemy z grillowanymi polędwiczkami, posypujemy natką pietruszki. Dla podkreślenia wyrafinowanego smaku, całość polewany pastą truflową.