SZASZŁYKI Z ŁOSOSIA I CUKINII

Składniki:

200 g filetów z łososia,

sos sałatkowy – ogrodowy KNORR,

20 ml oliwy z oliwek,

1/2 łyżeczki kminu rzymskiego,

2 łyżki świeżej kolendry,

10 ml sosu sojowego Teryaki Kikkoman,

3 g TABASCO® Red starta skórka z połowy limonki,

2 młode cukinie

Czas:

40 minut

Różowe mięso łososia i soczyście zielona cukinia w aromatycznej, lekko pikantnej marynacie. Szybka, zdrowa i pyszna przekąska na patyku. W takiej wersji nawet bez dodatków broni się swoim smakiem i niezwykle apetycznym wyglądem.

PRZYGOTOWANIE:

Łososia kroimy w kostkę i marynujemy, przez około 20-30 minut, sosem sałatkowym, kminem, kolendrą, skórką z limonki, tabasco, oliwą i sosem sojowym. Cukinię myjemy i kroimy w grube plastry. Kostki łososia nabijamy na patyczki do szaszłyków, naprzemiennie z cukinią. Grillujemy, polewając pozostałą z łososia marynatą. Podajemy z ulubionym dipem lub sałatką.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024