Sushi z tortilli

Składniki:

opakowanie tortilli,

ryż do sushi,

ocet ryżowy,

awokado,

świeży ogórek,

łosoś wędzony w płatach,

wasabi,

sezam

Czas:

15 minut

Jak połączyć przekąski dla fanów sushi i kuchni meksykańskiej? Mamy na to sposób! To idealna przekąska na sylwestrową imprezę. Kolorowe roladki z awokado i łososiem przypadną Twoim gościom do gustu. 

PRZYGOTOWANIE:

Placki tortilli rozkładamy na folii i lekko namaczamy je wodą. Gotujemy ryż do sushi (20 minut) i dolewamy ocet ryżowy do smaku. Ogórka i awokado kroimy na cieńsze plasterki. Plastry łososia rozcinamy na mniejsze części. Schłodzony ryż rozkładamy na tortilli. Dodajemy ogórka, awokado i łososia. Doprawiamy chrzanem wasabi i delikatnie zawijamy. Za pomocą ostrego noża tniemy na kawałki, na kształt sushi. Wkładamy do każdego wykałaczkę. Prażymy sezam i posypujemy sushi. Podajemy z dodatkiem sosu sojowego lub chili.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024