Surówka z selera naciowego z kurczakiem i owocami

Składniki:

Składniki (4 porcje):

seler naciowy (1 pęczek),

kurczak wędzony (1 udko),

ananas (1 mała puszka),

rzodkiewka (1 pęczek),

kukurydza (1 mała puszka),

kiść czerwonych winogron (ok. 150 g),

szczypiorek (1 wiązka),

jogurt naturalny (150 ml),

majonez (2 łyżki),

sól, pieprz (do smaku).

Czas:

25 minut

Na specjalną prośbę fanki i klientki Restauracji Olimp zdobyliśmy od naszego Szefa Kuchni przepis na surówkę, której składnikiem głównym jest seler naciowy. To kompozycja smaków łagodnych z kwaśnymi, warzyw z owocami – a za uczucie sytości na długo odpowiada pokrojony w kostkę wędzony kurczak. Od teraz możecie ją mieć również w swoich domach. Życzymy smacznego!

Przygotowanie:

Seler naciowy, winogrono, rzodkiewkę i szczypiorek myjemy i kroimy (rzodkiewkę w cienkie plastry, seler w kostkę, winogrono na pół). Kurczaka oddzielamy od kości i kroimy w grubszą kostkę. Ananasa i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Mieszamy z jogurtem naturalnym i majonezem, doprawiamy przyprawami do smaku. Sałatka gotowa!

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025