SURÓWKA COLESLAW

Składniki:

1 kg białej kapusty,

2 cebule,

2 łyżki chrzanu,

1 marchewka,

150 g majonezu,

50 ml białego octu winnego,

3 łyżki cukru,

pęczek natki pietruszki,

sól, pieprz

Czas:

15 minut

Pyszna i pasująca do wielu dań mięsnych lub jako lekka, samodzielna przekąska. Dobrze schłodzona zyskuje winny, orzeźwiający posmak, który pokochają nawet Ci, którzy stronią od warzyw w jakiejkolwiek

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę szatkujemy na najgrubszych oczkach, dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki i cebule pokrojone w kostkę. Następnie ścieramy marchewkę na tych samych oczkach co kapustę, dodajemy majonez, cukier, ocet winny i chrzan. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025