Selerowo-imbirowy koktajl warzywny

Składniki:

Składniki (2 porcje):

łodygi selera naciowego (3 sztuki),

korzeń imbiru (2-3 cm),

woda niegazowana (1 szklanka),

sok z wyciśniętej cytryny (1 łyżka),

czarny pieprz

Czas:

15 minut

Dla odmiany po owocowych smoothies proponujemy Wam delikatnie ostry i niesłodki napój warzywny. Koktajl selerowo-imbirowy zawiera mnóstwo składników odżywczych i witamin, między innymi witaminę C, potas czy wapń. Dodatkowo pobudzają metabolizm i pomagają przy zwalczaniu cellulitu. Aż chce się pić!

Przygotowanie:

Łodygi selera obieramy i kroimy na mniejsze części. Imbir kroimy w plastry. Następnie do pojemnika wlewamy wodę, wyciśnięty sok z cytryny i pozostałe składniki, które razem blendujemy. Dla dekoracji możemy posypać z wierzchu świeżo zmielonym pieprzem. Koktajl gotowy!

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025