Sałatka z łososiem 


Składniki:

1 opakowanie sałaty mix,

1 puszka łososia w sosie własnym,

8 pomidorów koktajlowych,

200 g fasolki szparagowej

 

Dressing:

1 łyżeczka soku z cytryny,

1 łyżeczka octu winnego,

3 łyżeczki oliwy,

pieprz i sól

Czas:

35 minut

Lekka, prosta i szybka sałatka z łososiem i fasolką szparagową. Nadaje się na śniadanie, lunch, kolację lub spotkanie z przyjaciółmi. Palce lizać!

PRZYGOTOWANIE:

Gotujemy fasolkę i kroimy ją na mniejsze kawałki. Pomidorki kroimy na pół. Do miski wkładamy sałatę, fasolkę i pomidorki. Łososia odsączamy z zalewy i układamy na wierzchu. Mieszamy wszystkie składniki dressingu i skrapiamy nimi sałatkę.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025