Sałatka z koprem włoskim, selerem naciowym i jabłkiem

Składniki:

pół selera naciowego

koper włoski

1 jabłko

1 marchew

1 limonka

oliwa z oliwek

sól

pieprz czarny mielony

1 łyżka cukru

natka pietruszki

Czas:

20 minut

Prosta, chrupiąca i orzeźwiająca – taka jest właśnie sałatka z koprem włoskim, selerem naciowym i jabłkiem.

Koper włoski i seler naciowy – zestaw zdrowy i pełen witamin, ale przez wielu uważany za zbyt oryginalny. W naszej surówce smakuje wręcz wspaniale, gdyż dopełnia go słodkie i soczyste jabłko. Próbójcie!

PRZYGOTOWANIE: 

Koper włoski, seler i marchew kroimy w bardzo cienkie plastry. Jabłek nie obieramy, ale tylko usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę około 0,5 cm. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy wyciśniętym sokiem z limonki i przyprawami. Dodajemy oliwę i delikatnie mieszamy, a na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025