Nie damy Wam o sobie zapomnieć, więc przypominamy przepis na klasyk Restauracji Olimp, czyli sałatkę z brokułów z rzodkiewką i fetą!
Łatwy, przyjemny i prosty do zrobienia – taki właśnie jest przepis na naszą kultową sałatkę. Wszystkie składniki z łatwością dostaniecie nawet w najmniejszym sklepie osiedlowym, więc każdy może jej spróbować w swoim domowym zaciszu.
PRZYGOTOWANIE:
Brokuły ugotuj na parze 10min i ostudź. W tym czasie odsącz ser feta z zalewy i pokrój w drobną kostkę. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w półksiężyce. Migdały upraż na patelni, ostudź, a koperek posiekaj. W wolnej chwili przygotuj sos, mieszając jogurt, majonez, czosnek, koperek oraz przyprawy. Następnie wymieszaj brokuły, ser, rzodkiewki i polej sosem. Na sam koniec posyp wszystko płatkami prażonych migdałów.
Idealna, wprost do zjedzenia! Smacznego!