Sałatka z brokułów z rzodkiewką i fetą

Składniki:

brokuły 500g

ser feta 50g

rzodkiewki 70g

garść płatków migdałów

 

Składniki na sos:

jogurt naturalny 50g

łyżka majonezu

koperek świeży

szczypta soli

szczypta pieprzu

ząbek czosnku

Czas:

Nie damy Wam o sobie zapomnieć, więc przypominamy przepis na klasyk Restauracji Olimp, czyli sałatkę z brokułów z rzodkiewką i fetą!

Łatwy, przyjemny i prosty do zrobienia – taki właśnie jest przepis na naszą kultową sałatkę. Wszystkie składniki z łatwością dostaniecie nawet w najmniejszym sklepie osiedlowym, więc każdy może jej spróbować w swoim domowym zaciszu.

PRZYGOTOWANIE:

Brokuły ugotuj na parze 10min i ostudź.  W tym czasie odsącz ser feta z zalewy i pokrój w drobną kostkę. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w półksiężyce. Migdały upraż na patelni, ostudź, a koperek posiekaj.  W wolnej chwili przygotuj sos, mieszając jogurt, majonez,  czosnek, koperek oraz przyprawy. Następnie wymieszaj brokuły, ser, rzodkiewki i  polej sosem. Na sam koniec posyp wszystko płatkami prażonych migdałów.

Idealna, wprost do zjedzenia! Smacznego!

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025