Sałatka z awokado

Składniki:

1 dojrzałe awokado,

kilka plastrów ananasa z puszki,

gruszka,

banan,

kiwi,

brzoskwinia,

garść rodzynek

Czas:

15 minut

PRZYGOTOWANIE:

Awokado kroimy w plastry i skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiając na kilka minut. Ananasa kroimy w kostkę, kiwi, banana, gruszkę, brzoskwinię w cienkie plastry – mieszamy i łączymy z awokado. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie przez 5 minut, następnie odcedzamy
i posypujemy nasze owoce. Sałatka najlepiej smakuje odstawiona na kwadrans w temperaturze pokojowej, dzięki czemu smak wszystkich składników zostanie podkreślony i wydobyty. Doskonały pomysł na popołudniową przekąskę lub drugie śniadanie w pracy. Po prostu pycha!

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025