Sakiewki z buraczkami i fetą

Składniki:

pieprz i sól.

2 rolki ciasta francuskiego,

1 kg ugotowanych buraków,

200 g sera feta,

100 ml kremu balsamicznego, 

100 g miodu,

2 jajka

Czas:

25 minut

Niezwykle proste w wykonaniu sakiewki są idealną propozycją na szybką przekąskę na co dzień, jak i na imprezę. Nadzienie jest zdecydowane w smaku, a jednocześnie bardzo zdrowe. Uwaga, ta przekąska znika ze stołu błyskawicznie!

PRZYGOTOWANIE:

Ciasto francuskie kroimy na czterocentymetrowe kwadraty. Nakładamy pokrojone w kostkę i doprawione kremem balsamicznym i miodem buraki oraz fetę. Następnie formujemy sakiewki i smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 210°C na około 10 minut.

Najlepiej serwować w towarzystwie sałaty z dodatkiem pestek granatu i oliwą z oliwek lub sosem miodowo-musztardowym.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025