Mięsne nadzienie, mocno pomidorowy sos w połączeniu z delikatnym, lekkim ciastem to z pewnością propozycja dla tych, którzy przede wszystkim lubią dużo i dobrze zjeść. Jeśli lubicie włoska kuchnię i makarony, to pierożki ravioli będą Waszym numerem jeden!
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto najlepiej jest wyrabiać w malakserze. Wszystkie składniki wsypujemy do malaksera i mieszamy. Gotowe ciasto wkładamy do worka foliowego i odstawiamy na 20 minut. Mięso podsmażamy z cebulą i czosnkiem, dodajemy pomidory i koncentrat. Dolewamy trochę wody i dusimy przez ok. 20 minut, doprawiamy do smaku i studzimy, a na końcu dodajemy starty parmezan. Ciasto rozwałkowujemy jak najcieniej, wykrawamy krążki przy pomocy szklanki; na jeden krążek nakładamy farsz, a drugi smarujemy jajkiem i przykrywamy część z nadzieniem. Ravioli gotujemy i podajemy z sosem pomidorowym, posypane startym parmezanem.