Ratatouille

Składniki:

3 bakłażany,

3 cukinie,

3 czerwone papryki,

3 zielone papryki,

6 pomidorów,

3 cebule,

9 ząbków czosnku,

zioła: pietruszka, rozmaryn, majeranek, tymianek, cząber lub bazylia,

oliwa,

pieprz i sól

Czas:

60 minut

Aromatyczne danie z niezmienną kompozycją swoich podstawowych warzyw. Danie wegetariańskie, bardzo aromatyczne i intensywne. Zaspokoi każde podniebienie!

PRZYGOTOWANIE:

Siekamy cebulę i czosnek. Kroimy bakłażana w kostkę, cukinię w grube plastry, paprykę w grube paski. Pomidory (bez skórki) kroimy na duże kawałki. Rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i lekko ją rumienimy. W kilkuminutowych odstępach dodajemy: bakłażany, cukinię, paprykę, czosnek i pomidory. Dodajemy zioła związane w bukiet, solimy i pieprzymy. Całość dusimy przez godzinę na małym ogniu. Przed podaniem wyjmujemy zioła.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024