Racuchy z kaszy manny

Składniki:

1 szklanka kaszy manny,

1 szklanka mleka,

2 banany,

2 jajka,

4 łyżki syropu klonowego,

olej do smażenia,

mus jabłkowy,

sól,

bita śmietana do podania

Czas:

35 minut

Pyszny przepis na pożywne śniadanie nie tylko dla dzieci, ale też jako przekąska do pracy – świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Są na dodatek zdrowe, bo zamiast mąki używamy kaszy manny. Bajecznie proste w przygotowaniu, zachwycą z pewnością każdego!

PRZYGOTOWANIE:

Kaszę mannę zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy na 15-20 minut aż napęcznieje. Żółtka oddzielamy od białek. Banany obieramy i rozgniatamy. Mieszamy z kaszą, żółtkami i syropem klonowym. Białka ubijamy ze szczyptą soli i delikatnie mieszamy z masą. Smażymy racuchy na małej ilości oleju, na złoty kolor. Najlepiej smakują podane z dodatkiem musu jabłkowego i kleksem bitej śmietany.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024