PUDDING RYŻOWY Z CYNAMONEM

Składniki:

Czas:

[mp_row bg_video_youtube_repeat=”true” bg_video_youtube_mute=”true” bg_video_repeat=”true” bg_video_mute=”true”]

[mp_span col=”12″]

[mp_text]

Mała przekąska po pysznym obiedzie lub doskonała śniadaniowa przekąska do porannej kawy. Sami zdecydujcie, kiedy chcecie zjeść taki pyszny pudding.

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row bg_video_youtube_repeat=”true” bg_video_youtube_mute=”true” bg_video_repeat=”true” bg_video_mute=”true”]

[mp_span col=”12″]

[mp_accordion mp_style_classes=”motopress-accordion-light”]

[mp_accordion_item title=”SKŁADNIKI:” active=”false”]

  • ½ szklanki ryżu,
  • 3 szklanki tłustego mleka,
  • cukier kryształ,
  • cukier waniliowy,
  • polewa czekoladowa – opcjonalnie,
  • cynamon,
  • ulubione owoce.

[/mp_accordion_item]

[/mp_accordion]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row bg_video_youtube_repeat=”true” bg_video_youtube_mute=”true” bg_video_repeat=”true” bg_video_mute=”true”]

[mp_span col=”12″]

[mp_text]

PRZYGOTOWANIE:

Ryż płuczemy, zalewamy mlekiem z dodatkiem cukru i odrobiną cynamonu. Gotujemy na wolnym ogniu, aż do całkowitego wchłonięcia mleka. Dosładzamy do smaku, według własnych upodobań. Przestudzony przekładamy do salaterki, na dnie której możemy ułożyć tarte jabłka i plasterki bananów. Wierzch ryżu posypujemy cynamonem, tartymi wiórkami czekolady i opcjonalnie polewą.  Taki przysmak możemy zabrać ze sobą do pracy lub przygotować jako deser na rodzinny obiad.

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024