[mp_row bg_video_youtube_repeat=”true” bg_video_youtube_mute=”true” bg_video_repeat=”true” bg_video_mute=”true”]
[mp_span col=”12″]
[mp_text]
Mała przekąska po pysznym obiedzie lub doskonała śniadaniowa przekąska do porannej kawy. Sami zdecydujcie, kiedy chcecie zjeść taki pyszny pudding.
[/mp_text]
[/mp_span]
[/mp_row]
[mp_row bg_video_youtube_repeat=”true” bg_video_youtube_mute=”true” bg_video_repeat=”true” bg_video_mute=”true”]
[mp_span col=”12″]
[mp_accordion mp_style_classes=”motopress-accordion-light”]
[mp_accordion_item title=”SKŁADNIKI:” active=”false”]
- ½ szklanki ryżu,
- 3 szklanki tłustego mleka,
- cukier kryształ,
- cukier waniliowy,
- polewa czekoladowa – opcjonalnie,
- cynamon,
- ulubione owoce.
[/mp_accordion_item]
[/mp_accordion]
[/mp_span]
[/mp_row]
[mp_row bg_video_youtube_repeat=”true” bg_video_youtube_mute=”true” bg_video_repeat=”true” bg_video_mute=”true”]
[mp_span col=”12″]
[mp_text]
PRZYGOTOWANIE:
Ryż płuczemy, zalewamy mlekiem z dodatkiem cukru i odrobiną cynamonu. Gotujemy na wolnym ogniu, aż do całkowitego wchłonięcia mleka. Dosładzamy do smaku, według własnych upodobań. Przestudzony przekładamy do salaterki, na dnie której możemy ułożyć tarte jabłka i plasterki bananów. Wierzch ryżu posypujemy cynamonem, tartymi wiórkami czekolady i opcjonalnie polewą. Taki przysmak możemy zabrać ze sobą do pracy lub przygotować jako deser na rodzinny obiad.
[/mp_text]
[/mp_span]
[/mp_row]