PIKANTNE SKRZYDEŁKA BBQ

Składniki:

500 g skrzydełek z kurczaka,

60 ml sosu sojowego Kikkoman,

500 ml wody,

30 g sosu BBQ Develey,

5 g TABASCO® Red.

Czas:

60 minut

Przepis na pikantne skrzydełka spokojnie może zagościć w Waszym całorocznym menu. Będą doskonale smakować z grilla, jak i przygotowane na ruszcie w piekarniku. To jedno z tych dań, o którym śmiało można powiedzieć: pyszne, że tylko palce lizać! Spróbujcie koniecznie.

PRZYGOTOWANIE:

Skrzydełka tylko zagotowujemy w wodzie z dodatkiem sosu sojowego Kikkoman, tak aby mięso było lekko miękkie, ale się nie rozpadało. Ugotowane skrzydełka studzimy w wywarze, dzięki czemu mięso będzie soczyste. Z sosu BBQ Develey, marynaty Kikkoman i  TABASCO® Red przygotowujemy sos, w którym marynujemy skrzydełka przez minimum 2-4 godzin. Zapiekamy na grillu i serwujemy z dodatkiem  świeżego selera i marchwi.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025