PIEROGI Z MIĘSEM

Składniki:

ciasto pierogowe,

300 g łopatki wieprzowej,

200 g mięsa wołowo-gulaszowego,

2 cebule, 2 ząbki czosnku,

4 łyżki oleju,

liście laurowe,

ziele angielskie,

majeranek,

sól, pieprz

Czas:

60 minut

Pierogi z mięsem potrzebują odrobinę więcej czasu na przygotowanie, lecz efekt końcowy wart jest odrobiny poświęcenia. J Smakują równie pysznie świeżo ugotowane, jak i podane w wersji odsmażanej. Spróbujcie koniecznie zrobić je we własnej kuchni.

PRZYGOTOWANIE:

Mięso myjemy, kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na oleju. Podlewamy wodą i dusimy z liściem laurowym i zielem angielskim – do miękkości. Wystudzone mięso mielimy i doprawiamy podsmażoną cebulą, solą, pieprzem i majerankiem. Z gotowego farszu robimy małe kulki, układamy na krążkach ciasta i lepimy pierogi. Gotujemy i podajemy z podsmażoną na złoty kolor cebulą.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024