Pierogi z farszem szpinakowo-serowym

Składniki:

ciasto pierogowe,

400 g mrożonego szpinaku,

2 ząbki czosnku,

1 cebula,

2 łyżki oliwy z oliwek,

80 g sera feta,

35 g sera pleśniowego,

sól,

pieprz,

gałka muszkatołowa

Czas:

50 minut

Do tradycyjnego dania – pierogów, proponujemy mniej popularny farsz. Przygotujcie się na zdrową propozycję! Połączenie szpinaku, serów feta i pleśniowego to genialny smak, a przy okazji alternatywa dla klasycznych pierogów.

PRZYGOTOWANIE:

Szpinak rozmrażamy, odciskamy i siekamy na drobniejsze kawałki. Na patelni przesmażamy posiekaną cebulę, czosnek i oliwę, dodajemy szpinak i szybko smażymy, a następnie odstawiamy do ostudzenia. Dodajemy sery i doprawiamy do smaku. Lepimy pierogi i gotujemy w osolonej wodzie. Serwujemy odsmażane na maśle, z pomidorami suszonymi lub z sosem czosnkowym.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024