PIEROGI RUSKIE

Składniki:

ciasto pierogowe,

200 g sera twarogowego,

300 g ugotowanych ziemniaków,

3 cebule,

2 łyżki oleju,

sól, pieprz

Czas:

60 minut

Przepis na pierogi ruskie to znak firmowy każdej domowej kuchni.  Sekret tkwi w idealnym cieście i dobrze doprawionym farszu. Proste w przygotowanie, uwielbiane przez dzieci i dorosłych są zawsze sprawdzonym pomysłem na domowy obiad.

PRZYGOTOWANIE:

Do ugotowanych i zmielonych ziemniaków dodajemy pokruszony ser oraz przesmażoną cebulę. Całość dobrze doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Lepimy pierogi i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Najpyszniej smakują podane w wersji odsmażonej na maśle, z dodatkiem drobno pokrojonej i przyrumienionej cebuli.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025