PIELMIENI

Składniki:

ciasto pierogowe,

250 g mięsa mielonego wieprzowego – od szynki,

250 g mięsa mielonego wołowego,

2 cebule,

4 ząbki czosnku,

2 jajka,

2 łyżki oleju,

100 ml śmietany 18%, garść natki pietruszki,

sól, pieprz, majeranek

Czas:

90 minut

Pielmieni przywędrowały do nas z kuchni rosyjskiej i bardzo szybko znalazły stałe miejsce na naszych stołach. Sycący farsz mięsny, ładna forma i sposób podania, gwarantują, że Wasi domownicy będą je zamawiać regularnie.

PRZYGOTOWANIE:

Mięsa łączymy z podsmażoną cebulką, dodajemy jajka i roztarty . Doprawiamy do smaku i na koniec dorzucamy drobno siekaną natkę pietruszki. W zależności od krążków jakie wycięliśmy z ciasta – lepimy z farszu małe kulki, które ułatwią nam sklejanie pierogów i formowanie ich w kształt uszek. Gotujemy na wolnym ogniu. Podajemy ze śmietaną i grubo mielonym pieprzem.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024