Panierowany seler

Składniki:

2 selery,

2 jabłka,

2 pomidory,

2 jajka,

rolada ustrzycka,

bułka tarta,

konfitura z żurawiny,

pieprz, sól

Czas:

40 minut

Seler w panierce to fajny pomysł na prostą i sycącą przekąskę. Odkrywamy oryginalny przepis, pochodzący z niebanalnego połączenia składników.

PRZYGOTOWANIE:

Gotujemy seler, kroimy w plastry, lekko solimy i pieprzymy. Panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy, aż się zarumieni. Wydrążamy środek z jabłek. Kroimy w plastry jabłka i pomidory. Układamy warstwowo: seler, pomidor, jabłka. Całość przykrywamy serem i zapiekamy w piekarniku. Dekorujemy żurawiną.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025