PANCAKES Z SYROPEM KLONOWYM I OWOCAMI

Składniki:

1 i 1/4 szklanki mąki,

1 jajko,

1 i 1/4 szklanki maślanki lub jogurtu,

1/4 szklanki cukru pudru,

1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia,

1 łyżeczka sody,

1/4 szklanki oliwy,

szczypta soli

Czas:

20 minut

Pomysł na śniadanie w stylu amerykańskim? Czemu nie! Pancakes są pyszne, leciutkie i sycące. Ucieszą dzieci, ale nie oprą im się również miłośnicy wytrawnych posiłków. Można je jeść z domowym dżemem, powidłami od babci czy w wersji klasycznej z syropem klonowym.

 

PRZYGOTOWANIE:

W blenderze miksujemy wszystkie składniki na gładką masę, o konsystencji gęstej śmietany. Rozgrzewamy patelnię i na średnim ogniu – bez dodatku tłuszczu – smażymy pancakes z dwóch stron. Podajemy z syropem klonowym, masłem lub cukrem i owocami sezonowymi.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024