Mus malinowy z „bąbelkami”

Składniki:

1 kg malin

1 szklanka cukru

2 szklanki śmietany kremówki

3 białka

3 łyżeczki żelatyny

1 szklanka czerwonego wina musującego

Czas:

30 minut

Owocowy deser pełny smaku

Wiosną i latem intuicyjnie sięgamy po owoce. Wybór świeżych, lokalnych produktów może przyprawiać o zawrót głowy. Nie bójmy się tworzyć z nich wyśmienitych deserów. Sprawdźcie nasz przepis!

PRZYGOTOWANIE:

Maliny zagotować z cukrem, następnie przetrzeć przez sito i wystudzić. W mikserze ubić śmietanę z białkami. Żelatynę namoczyć i rozpuścić. Owoce połączyć z białkami i śmietaną, dodać żelatynę i ostrożnie wlać wino. Wymieszać. Masę przelać do salaterek lub szklanek. Ten i inne desery owocowe na bazie żelatyny trzeba porządnie schłodzić w lodówce.

Smacznego!

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024