Czasem potrzeba niewiele, by powstało coś wielkiego. Kilka dobrych składników, odpowiednie proporcje i jednogarnkowa, sycąca potrawa gotowa. Meksykańska zupa sprawdzi się jako danie obiadowe lub ciepła kolacja.
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek na plasterki, papryczkę chili w krążki. Paprykę kroimy na kawałki, wołowinę w kostkę. Olej rozgrzewamy na patelni, smażymy cebulę i czosnek. Dodajemy papryczkę chili, paprykę i mięso, smażymy 5 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką. Bulion podgrzewamy, wkładamy podsmażone składniki, dodajemy przecier pomidorowy, wsypujemy pęczak, mieszamy. Gotujemy 10-15 minut Dodajemy odsączoną fasolę i kukurydzę, krótko gotujemy. Przyprawiamy.