ŁOSOŚ NORWESKI W MARYNACIE Z SOKIEM POMARAŃCZOWYM

Składniki:

150 ml soku pomarańczowego,

50 ml sosu sojowego Kikkoman,

30 ml TABASCO® Green,

150 g łososia norweskiego

Czas:

30 minut + czas pieczenia

Pieczony, wędzony czy grillowany – łosoś norweski zawsze smakuje wyśmienicie.

Zamarynowany w dobrze skomponowanej mieszance będzie soczysty i aromatyczny. Pyszne danie na kolację we dwoje lub lekki, rodzinny obiad.

PRZYGOTOWANIE:

W naczyniu łączymy sok pomarańczowy z sosem sojowym Kikkoman i TABASCO® Green. Do powstałej mieszanki wkładamy łososia i marynujemy przez około 2 godziny. Pieczemy, na pergaminie, w piecu rozgrzanym do 180°C przez około 6-8 min. Ilość marynaty w przepisie przewidziana jest na 4 porcje. Podajemy z warzywami i sosem chili Develey Aiko.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025