Leczo z cukinią

Składniki:

3 cukinie,

2 czerwone cebule,

10 pomidorów,

8 pieczarek,

2 ząbki czosnku,

3 łyżki oliwy,

pieprz i sól

Czas:

40 minut

Idealne danie na obiad w lecie, pełne warzyw i proste w przygotowaniu. Przepis z cukinią to nasza propozycja na przygotowanie leczo w nowej wersji. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. 

PRZYGOTOWANIE:

Kroimy cebulę na drobne kawałki. Pomidory (bez skórki), paprykę i cukinię kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę na złoty kolor. Dodajemy paprykę, pieczarki i posiekany czosnek. Dolewamy wodę i dusimy aż papryka zmięknie. Dodajemy cukinię i pomidory. Dusimy na średnim ogniu, przyprawiamy pieprzem i solą.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025