Dobre składniki nie potrzebują zbyt wielu dodatków i doskonale bronią się samodzielnie. Wystarczy odrobina wyrazistego smaku ulubionych sosów, a popularna pierś z kurczaka i ulubione warzywa nabierają niepowtarzalnego charakteru.
PRZYGOTOWANIE:
Kurczaka kroimy w grube paski i marynujemy w sosie sojowym Teryjaki Kikkoman – pozostawiając na około 30 minut. Warzywa myjemy. Cukinię i bakłażana kroimy na plastry, marchew w słupki, paprykę w ćwiartki – marynujemy w oliwie, z dodatkiem soli, sosu sojowego, z dodatkiem TABASCO® Red i słodko-kwaśnego sosu Aiko. Mięso grillujemy na ruszcie, a warzywa odsączamy z marynaty i pieczemy zawinięte w folię aluminiową lub na specjalnie do tego przeznaczonej tacce. W trakcie grillowania możemy polewać je pozostałą marynatą, dzięki czemu pozostaną soczyste i chrupiące. Proste i pyszne danie, które kusi zapachem, pięknymi kolorami warzyw i smakuje doskonale.