Kotlety mielone ze szparagami

Składniki:

0,5 kg mięsa mielonego,

1 jajko,

1 cebula,

bułka tarta,

olej do smażenia,

szparagi,

przyprawa do mięsa mielonego (lub pieprz i czosnek),

sól,

1 czerstwa bułka

Czas:

40 minut

Tradycyjne kotlety z mięsa mielonego to prosty pomysł na obiad. W polskiej kuchni nie może ich zabraknąć! Ze szparagami idealnie sprawdzą się jako pożywny obiad. Takie danie nie wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych, dlatego wykona je każdy. Smaczny obiad gwarantowany!

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rumiany kolor. Bułkę moczymy w wodzie. Mięso, jajko, cebulę i odciśniętą bułkę mieszamy razem z przyprawami. Całość dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej . Smażymy na oleju z obu stron. W tym samym czasie gotujemy szparagi na średnim ogniu (około 15 minut). Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024