KOTLET WIEPRZOWY OWINIĘTY BEKONEM NA OSTRO

Składniki:

120 g mielonego mięsa wieprzowego,

60 ml sosu sojowego Kikkoman,

3 g TABASCO® Red,

3 g TABASCO® Chipotle,

1 plaster boczku,

prażona cebula

Czas:

35 minut

Wielu miłośników grillowania nie wyobraża sobie, aby na ich ruszcie nie pojawił się aromatyczny boczek. Dziś w zupełnie nowej odsłonie, jako „opakowanie” i wykończenie kotleta mielonego. Po prostu pyszny duet.

PRZYGOTOWANIE:

Mięso doprawiamy sosem sojowym Kikkoman i TABASCO® Chipotle oraz dodatkiem prażonej cebuli. Następnie, tak przygotowaną porcję, owijamy plastrem wcześniej zamarynowanego w TABASCO® Red – boczku. Grillujemy i  podajemy z sosem BBQ Develey lub remuladą duńską Develey. Równie doskonale będzie smakował w towarzystwie chrupiących warzyw lub z mieszanką zielonych sałat, doprawionych kroplą oliwy.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025