KOMPOT MALINOWY Z EGZOTYCZNYM MANGO

Składniki:

0,5 kg malin,

1 duże lub 2 małe owoce mango,

1 cytryna,

2 łyżki miodu,

cukier do smaku,

1,5 litra wody mineralnej,

świeże listki mięty

Czas:

20 minut

Ogrodowe czy leśne, maliny, zawsze kojarzą się z piękną, wakacyjną pogodą. Kompot z dodatkiem miętowej nuty i soczystego mango – gasi pragnienie, apetycznie pachnie i smakuje zarówno na ciepło, jak i mocno schłodzony. Spróbujcie sami!

PRZYGOTOWANIE:

Maliny i pokrojone w kostkę mango zasypujemy odrobiną cukru, dodajemy miód i zalewamy wodą. Gotujemy 15 minut. Studzimy, dodajemy sok z cytryny i dosładzamy w razie potrzeby do smaku. Podajemy udekorowany listkami świeżej mięty.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025