Kalafior w cieście kokosowym

Składniki:

1 kg kalafiora,

200 g mąki kukurydzianej,

200 ml mleka kokosowego,

2 jaja,

2 l oleju,

100 g masła,

sól – do smaku

Czas:

10 minut

Kalafior w cieście kokosowym to świetny dodatek do obiadu. Niewiele składników oraz niecałe 10 minut czasu – tyle wystarczy, by zachwycić domowników. Na dodatek ciasto na bazie mąki kukurydzianej to ciekawa i zdrowa alternatywa dla tego przygotowywanego z mąki pszennej.

PRZYGOTOWANIE:

Do mleka kokosowego dodajemy jajka, roztopione masło oraz mąkę kukurydzianą i odrobinę soli. W tak przygotowanym cieście otulamy kalafiora i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025