GAZPACHO ARBUZOWO – CZOSNKOWE

Składniki:

1 kg arbuza – obranego ze skóry i oczyszczonego z pestek,

3-4 dojrzałe pomidory obrane ze skórki,

2-3 ząbki czosnku,

3 łyżki mielonych migdałów,

1 duża cebula lub 2 mniejsze,

3 łyżki oliwy z oliwek,

ocet winny,

sól i pieprz,

świeża bazylia

Czas:

80 minut

PRZYGOTOWANIE:

3/4  obranego arbuza, 3 pomidory (jeden zostawiamy na później), migdały, czosnek przeciśnięty przez praskę – blendujemy. Dodajemy przyprawy, oliwę i odrobinę octu. Pozostałą część arbuza, cebule i pomidor – kroimy na drobną kostkę i dodajemy do zblendowanego gazpacho. Całość chłodzimy w lodówce, przez co najmniej 1 godzinę.

Serwujemy posypane drobno posiekaną bazylią. 

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024