FUSILLI Z SYCYLIJSKĄ SALSĄ

Składniki:

makaron fusilli,

1 ząbek czosnku,

1 cebula,

oliwa z oliwek,

1 puszka peperonaty,

50 ml białego wina,

100 g kiełbasy chorizo,

100 g oliwek – czarne/zielone,

parmezan,

natka pietruszki,

chilli, papryka pepperoni, tymianek

Czas:

35 minut

Fusilli doskonale pasuje do dań, które chcemy odgrzewać. Połączony z wyrazistymi dodatkami, wspaniale smakuje do ostatniego kęsa. Idealna propozycja dla zapracowanych i tych, którzy kochają włoskie klimaty. Podany z lampką lekkiego, wytrawnego wina komponuje się wyśmienicie!

PRZYGOTOWANIE:

Podsmażamy na oliwie cebulę, czosnek, pokrojone w cienkie plastry chorizo i zalewamy winem.  Gotujemy makaron. Dodajemy peperonatę, oliwki, ugotowany makaron i wszystko razem łączymy, delikatnie mieszając. Doprawiamy chilli, solą i tymiankiem. Danie serwujemy posypane parmezanem i natką pietruszki.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025