Filet na noodlach z cukinii i marchewki

Składniki:

150 g filetu z kurczaka,

80 g marchewki,

120 g cukinii,

15 g grzybów Mun,

tłuszcz do smażenia,

30 g świeżego imbiru,

50 ml białego wina wytrawnego,       

świeża kolendra,

sól, pieprz,

masło,

mąka,

przyprawa do mięs – według gustu

Czas:

40 minut

Makarony z warzyw to ostatni krzyk kulinarnej mody i doskonała alternatywa dla tradycyjnych odpowiedników. Oprócz zdrowotnych aspektów, potrawa zyskuje bardzo atrakcyjny wygląd azjatyckiego makaronu. Warzywny makaron pozwala również na sporą oszczędność kalorii.

PRZYGOTOWANIE:

Fileta przyprawić, usmażyć. Cukinię i marchew kroimy w cienkie długie paski. Podsmażamy najpierw marchew, następnie dodajemy cukinię, grzyby Mun,  imbir, wino. Podsmażamy do momentu, gdy warzywa zmiękną. Fileta serwujemy, układając go na powstałych z warzyw noodlach.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025