Faszerowane pomidory

Składniki:

100 g kaszy gryczanej,

4 pomidory,

ser biały,

2 cebule,

sól, pieprz, maggi

Czas:

35 minut

Pomidory można faszerować na różne sposoby. Tym razem pozornie zwykłe połączenie składników daje niespodziewaną kombinację smaków. Przekonaj się! Pomidory z „niespodzianką” są idealne jako przekąska i dodatek do dania głównego. 

PRZYGOTOWANIE:

Gotujemy kaszę gryczaną i schładzamy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy. Przygotowujemy farsz: mieszamy kaszę, ser biały (w objętości 1/4 kaszy) i cebulę. Z pomidorów odcinamy czapeczki i wyciągamy środki. Napełniamy farszem i przykrywamy „czapkami”. Zapiekamy około 12 minut w temperaturze 165 stopni.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025