Dorsz tandoori

Składniki:

1 kg dorsza,                                        

20 g zielonej pasty curry,                           

50 g posiekanej cebuli,

1 ząbek czosnku,                                    

10 g startego świeżego imbiru,                             

1/2 pęczka świeżej kolendry,

200 ml mleka sojowego,                                       

1 limonka,                                                 

sok z 1 limonki,                                      

150 g zielonego groszku,               

1 bakłażan,

400 g soczewicy w puszce/ryż do podania

Czas:

40 minut

Smaczny i prosty przepis na rybę kuchni indyjskiej. Z łatwością przygotujesz go w swojej kuchni. Mieszanka aromatycznych przypraw nadaje specyficzny i wyjątkowy smak. Wypróbuj ją z rybą i śmiało przenieś do innych dań z rybami lub drobiem.

PRZYGOTOWANIE:

Curry, cebulę, czosnek, imbir, kolendrę, skórkę z limonki, mleko sojowe i sok z limonki miksujemy na gładką masę. Przelewamy do rondla i zagotowujemy, dodajemy groszek i bakłażana pokrojonego w kostkę, gotujemy, aż warzywa będą miękkie, dokładamy rybę i gotujemy jeszcze 2 minuty. Podajemy z ryżem lub ugotowaną soczewicą.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024