CZEKOLADOWO-PIKANTNA POKUSA

Składniki:

1 szklanka mleka,

1/2 szklanki śmietany 30%,

tabliczka gorzkiej czekolady,

szczypta chili,

1 laska cynamonu,

cukier – opcjonalnie.

Czas:

10 minut

Słodkie i ostre? Takie połączenia znamy i lubimy. Aromatyczna czekolada na ciepło, rozgrzewa i poprawia humor.

PRZYGOTOWANIE:

Do wysokiego rondla wlewamy mleko ze śmietanką, dorzucamy laskę cynamonu i podgrzewamy. Uważamy, żeby nie zagotować. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy chili i wlewamy wrzące mleko wraz ze śmietanką, cały czas mieszając. Rozlewamy do kubków, dekorujemy płatkami czekolady lub startymi wiórkami i rozkoszujemy się rozgrzewająco-pikantną słodyczą. Pycha!

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2024