Chrupiąca surówka z polskiej kapusty

Składniki:

kapusta włoska 500g

jabłko 125g

por 100g

marchewka 100g

natka pietruszki 25g

Dressing:

olej 50g

musztarda 25g

miód 15g

sól 10g

szczypta pieprz

pół cytryny

Czas:

Surówka z kapusty włoskiej z jabłkiem i porem

Dla tych, co lubią by ich lunch był lekki, świeży i chrupiący! Na naszym blogu znajdziecie mega prosty przepis na wiosenne sałatki z naszą polską kapustą! Nic tylko pakować do lunchboxa 🙂

  •  

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę oraz jabłka kroimy w kostkę około 2 cm. Pora myjemy i kroimy w cienkie piórka, a marchewkę w cienkie słupki o długości 3cm.
Wyciśnięty sok z cytryny łączymy z wszystkimi składnikami dressingu tworząc jednolity sos. Na samym końcu wszystkie składniki surówki łączymy ze sobą i mieszamy z dressingiem.

Proponowane przepisy

#WybieramCodziennie

Gastromall Group sp. z o.o. © 2025