Tym, którzy kochają pierogi i odkrywanie nowych smaków, ta propozycja szczególnie przypadnie do serca. Już samo przygotowanie takich pierogowych sakiewek to całkiem niezła zabawa, a gdy osiągniemy jeszcze efekt doskonałego smaku, to kulinarny sukces murowany!
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę ryżową – w misce – zalewamy wrzątkiem. Po 20 minutach dodajemy sól i mąkę pszenną, a następnie wyrabiamy wszystko na gładką masę i zawijamy w worek foliowy na 15minut.
Mięso mielimy, grzyby i mieszankę chińską – zalewamy wrzątkiem, po chwili odcedzamy i dodajemy do mięsa. Dokładamy resztę składników z przepisu, doprawiamy i mieszamy. Ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy na stolnicy i wycinamy kwadraty wielkości 8×8 cm, nakładamy farsz i zlepiamy jak sakiewki. Gotujemy w wodzie, a jeszcze lepiej na parze. Podajemy z dodatkiem lekkiego rosołku doprawionego chili, imbirem i trawą cytrynową.