Rybny burger, to pomysł na połączenie uwielbianej przez dorosłych i dzieci przekąski, w towarzystwie chrupiących warzyw i zdrowej ryby. Taka propozycja to doskonała alternatywa dla wszystkich, którzy wybierają posiłki bezmięsne lub szukają sposobu na przemycenie zdrowej porcji ryby.
PRZYGOTOWANIE:
Rybę oprószamy solą, pieprzem i panierujemy w roztrzepanym jajku, a następnie w mące zmieszanej z kokosem w stosunku 1:1, a następnie smażymy na złoty kolor. Bułkę, przekrojoną na pół, smarujemy sosem, układamy sałatę, rybny filet, ogórki, plaster cebuli i pomidora – polewamy sosem i nakrywamy drugą połówką bułki. Żeby nasz burger się nie rozpadł w trakcie serwowania, przekłuwamy go patyczkiem do szaszłyków.
SOS TZATZIKI – OGÓRKOWY Z KOPERKIEM
Aksamitny, ogórkowy, z dodatkiem czosnku i świeżego kopru. Po prostu pyszny! W zestawieniu z rybnym burgerem nie ma sobie równych. Dobrze schłodzony wyśmienicie komponuje się z chrupiącą bułką i panierowaną rybą.
PRZYGOTOWANIE:
Ogórki ścieramy na grubych oczkach, dodajemy jogurt, majonez, posiekany koperek, sok z cytryny oraz zmiażdżony czosnek. Doprawiamy do smaku i delikatnie mieszamy.